Dvaja mladí chlapci mali kradnúť po Snine. Z krádeže bicyklov polícia obvinila dvoch mladíkov.

19.04.2012 Celý región

Dvaja mladí chlapci mali kradnúť po Snine:
Z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil včera humenský policajný vyšetrovateľ dvoch mladistvých (14r. a 15r.) chlapcov zo Sniny.
Začiatkom apríla sa mladší z obvinených mal spolu s dvoma maloletými (13r. a 13r.) chlapcami dopustiť krádeže peňazí z osobného auta. Po spoločnej dohode prišli k jednému z rodinných domov na Rastislavovej ulici v Snine. Cez neuzamknutú bránku vošli do dvora, kde bolo zaparkované osobné auto Peugeot 307. Jeden z maloletých vyskúšal, či je auta zamknuté a keďže nebolo, otvoril dvere spolujazdca, kde na sedadle bola položená peňaženka. Vybral z nej peniaze, pričom ešte prehľadal odkladaciu skrinku a z tejto zobral 200 ukrajinských hrivien. Následne z miesta odišli a peniaze si rozdelili.
O niekoľko dní neskôr (14.4.2012) prišli k tomuto istému domu obaja obvinení. Cez neuzamknutú bránku vošli do dvora a podišli k prístrešku, kde bolo zaparkované auto, no toto bolo uzamknuté. Preto obaja prešli do zadnej časti ku garáži, ktorého dvere boli zatvorené avšak neuzamknuté. V garáži bolo zaparkované osobné auto, ktoré tiež nebolo zamknuté. Jeden z obvinených auto prehľadal, pričom v odkladacej skrinke našiel kovovú pokladničku, v ktorej bolo viac ako 4 000.- €. Peniaze zobrali a doma si ich rozdelili.
Obvinená dvojica po dvojdňovej prestávke sa rozhodla kradnúť znova. V nočných hodinách (16.4.2012) prišli k jednému z domov na Staničnej ulici v Snine, kde preskočili oplotenie a podišli k tu zaparkovanému autu. Keďže toto bolo zamknuté pokračovali až k domu odkiaľ zobrali botasky a lovecký nôž. S týmito vecami z dvora odišli, pričom pri návrate domov boli zastavení a kontrolovaní policajnou hliadkou, ktorá ich následne predviedla na policajné oddelenie.
Po vznesení obvinenia boli obidvaja umiestnení do cely policajného zaistenia a zároveň vyšetrovateľ spracoval podnet na ich vzatie do väzby.

Z krádeže bicyklov polícia obvinila dvoch mladíkov:
Policajti z Giraltoviec obvinili včera z prečinu krádeže dvoch mladých Giraltovčanov (16r. a 19r.).
Obvinená dvojica mala 9.3.2012 v čase okolo 21:30 h prísť k skladu istej firmy v Giraltovciach. Cez otvorené dvere vošli dnu, prehľadali priestory a ukradli odtiaľ dva pánske horské bicykle a jeden detský bicykel. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 300.- €.
 

Vyberte región